Quadrucci e piselli in brodo

Quadrucci e piselli in brodo

4.7 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Quadrucci
  • 120 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Minestra
  • 50 g di pecorino Romano a pezzi
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di cubetti di lardo
  • 50 g di cubetti di prosciutto crudo
  • 500 g di piselli freschi
  • 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1000 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.8 g
Kalorie 1656 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 9.1 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...