Lasagne salsiccia e mozzarella

Lasagne salsiccia e mozzarella

4.4 26 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    150 - 200 g
Ragù di salsiccia
  • di carote pelate e a pezzi
    100 g
  • di cipolla in quarti
    100 g
  • di gambi di sedano a pezzi
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di burro
    25 g
  • di carne trita mista
    1000 g
  • di salsiccia spelata, a pezzi
    200 g
  • di vino bianco secco
    150 g
  • di passata di pomodoro
    700 g
  • di acqua
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Besciamella
  • di burro a pezzi
    100 g
  • di farina tipo 00
    100 g
  • di latte
    1000 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di noce moscata
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
    500 g
  • di prosciutto cotto
    100 g
  • di mozzarella ben scolata e a pezzi
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 950.1 kcal / 3975.5 kJ
Białko 60.8 g
Tłuszcz 49.7 g
Węglowodany 69.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 19.4 g
Sód 937.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...