Lasagne salsiccia e mozzarella

Lasagne salsiccia e mozzarella

4.4 26 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

  • 150 - 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ragù di salsiccia
  • 100 g di carote pelate e a pezzi
  • 100 g di cipolla in quarti
  • 100 g di gambi di sedano a pezzi
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 25 g di burro
  • 1000 g di carne trita mista
  • 200 g di salsiccia spelata, a pezzi
  • 150 g di vino bianco secco
  • 700 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
Besciamella
  • 100 g di burro a pezzi
  • 100 g di farina tipo 00
  • 1000 g di latte
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di noce moscata
Terminare la preparazione
  • 500 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
  • 100 g di prosciutto cotto
  • 300 g di mozzarella ben scolata e a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 950.1 kcal / 3975.5 kJ
Białko 60.8 g
Tłuszcz 49.7 g
Węglowodany 69.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 19.4 g
Sód 937.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...