Wersje kompatybilne
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orecchiette di quinoa
- 200 g di farina di quinoa
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Sugo allo speck e funghi
- 30 g di pecorino a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
- 200 g di funghi champignon a fette
- 350 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Sugo al tonno
45 min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Penne peperoni e noci
35min
Tagliatelle salsiccia e peperoni
35min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 min
Ragù di tonno fresco
1 godz.
Pasta con sugo vegetariano (Bimby Friend)
30 min
Sugo all'arrabbiata
20min
Bavette pancetta e finferli
40min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35min
Sugo all'amatriciana
50min