Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
TM5 TM31 TM6

Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi

4.3 (16 ocen)

Składniki

Orecchiette di quinoa

  • 200 g di farina di quinoa
  • 100 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 100 g di acqua
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale

Sugo allo speck e funghi

  • 30 g di pecorino a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 120 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
  • 200 g di funghi champignon a fette
  • 350 g di passata di pomodoro
  • 50 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2494 kJ / 596 kcal
Białko
27.8 g
Węglowodany
74 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
6.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy