Wersje kompatybilne
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orecchiette di quinoa
- 200 g di farina di quinoa
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Sugo allo speck e funghi
- 30 g di pecorino a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
- 200 g di funghi champignon a fette
- 350 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Penne risottate funghi e speck
40 Min
Sugo all'amatriciana
50 min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55min
Pasta al forno alla boscaiola (senza glutine)
1 Std.
Orecchiette con ragù di salsiccia
1 Std.
Farfalle risottate alla boscaiola
40 Min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 Min
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min