Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b
- 500 g di molluschi cefalopodi misti (polpo, moscardini, seppie, totani, calamari), puliti e a pezzi
- 1000 g di molluschi conchigliferi misti (vongole, cozze), spurgati
-
250
g di pomodori sardi a pezzi
lub 250 g di passata di pomodoro sardi a pezzi - 100 g di vino bianco secco, tipo Vermentino
- 500 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 12 fogli di pane carasau
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2431 kJ / 581 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
Alternatywne przepisy
Baguette tradizionale
15h 35 min
Bruschetta (senza glutine)
3h
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Senape dolce all’albicocca
Brak ocen
Bombette di Alberobello
40 min
Kig ha farz
Brak ocen
Coniglio alla mediterranea
50 min
Antipasto di alici agli agrumi
2h 10min
Insalata capricciosa
30 min
Pizza ai frutti di mare
2h
Zuppetta di mare con crocchette di patate
1h 50min
Lasagne fredde
1 Std. 10 Min