Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di crostacei misti (gamberetti, cicale, code di gamberi, cicale e scampi)
- 200 g di seppie pulite, ad anelli (0.5 mm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 astice intero (500-600 g circa)
- 4 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40min
Moscardini al limone
30min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Insalata di calamari
55min
Calamari in umido
55min
Insalata di calamari vietnamita (Goi muc)
1h
Tegamino di vongole e zucchine
40min
Baccalà alla portoghese
1sa 10 dk
Lumachine in rosso
1h 40min
Fideuá di polpo
1sa 10 dk
Polpo in rosso
35min
Seppie in zimino
40min