Pizza saporita con uova e spinaci

Pizza saporita con uova e spinaci

4.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito di birra disidratato
    2 cucchiaini
    20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
  • di farina manitoba
    400 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • di formaggio, semistagionato (tipo Gouda, Cheddar etc.) a pezzi
    240 g
  • di cipolla in quarti
    120 g
  • di peperone rosso pulito e in quarti
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di passata di pomodoro
    250 g
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di paprika in polvere, affumicata
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di paprika dolce
  • di pepe di Cayenna macinato
    1 pizzico
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di spinaci tritati surgelati decongetati e sgocciolati
    300 g
    200 g di spinaci baby freschi
  • uova
    4

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 422 kcal / 1765 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 39.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...