Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g di acqua
- 1000 g di patate, sbucciate, a pezzi (2 cm)
- 50 g di radice fresca di zenzero,a rondelle (2 mm)
- 2 pomodori, in quarti
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- ¼ di cucchiaino di semi di cumino nero
- ¼ di cucchiaino di fieno greco
- 20 g di olio di semi di girasole
- ¼ di cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
- ¼ di cucchiaino di chili in polvere
- 1 cucchiaio raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50min
Patate in salsa piccante
45 min
Vermicelli saltati con verdure miste
40 min
Zuppa di coriandolo, baccalà e uova
35 min
Patate svedesi
55min
Zuppa di maiale e funghi
Brak ocen
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1h 5min
Torta salata con bucce di patate
2óra 30p
Riso con pollo alle 7 spezie
40 min
Zuppetta di pomodoro e peperone
10 min
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5hod. 15min
Pasta gratinata
50min