Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di pane di segale casereccio a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline e i gambi
- 100 g di peperone rosso a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 550 g di patate a pasta farinosa a rondelle (1 cm)
- 4 uova
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 10 - 15 g di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Sartù di riso
1h 25min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1h
Focaccia alle alici
1 Std. 55 Min
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2h 10min
Chicche di patate alla curcuma con crema di carciofi e bottarga
1h 30min
Baccalà gratinato
1h
Cannelloni di fave
50 min
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Pescestocco alla messinese
30 Min