Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di pane di segale casereccio a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline e i gambi
- 100 g di peperone rosso a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 550 g di patate a pasta farinosa a rondelle (1 cm)
- 4 uova
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 10 - 15 g di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla livornese
35min
Baccalà alla Soutelo
30min
Conchiglie alle melanzane, acciughe e menta
1 Std. 10 Min
Pasticcio di baccalà
1 Std. 30 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1小时
Riso con cipolla e baccalà (per 2 persone)
35min
Cannelloni di fave
50min
Baccalà alla cappuccina
55min
Ravioli lucani
1小时
Baccalà gratinato
1小时
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min