Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)

Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)

4.4 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Tagliatelle agli spinaci
  • 250 g di farina senza glutine per pasta + q.b.
  • 25 g di spinaci baby freschi cotti (50 g crudi)
  • 3 uova
  • 15 g olio extravergine di oliva
Pesto di pomodori secchi
  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 130 g di pomodori secchi sott'olio ben scolati
  • 10 foglie di basilico fresche
  • 15 capperi
  • 20 g di pinoli sgusciati
  • 120 g olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 180 g di stracciatella

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.2 g
Kalorie 3784.5 kJ / 904.5 kcal
Tłuszcz 57.7 g
Błonnik 6.6 g
Węglowodany 70.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...