Ravioli di patate e scampi allo spumante

Ravioli di patate e scampi allo spumante

4.6 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Pasta
  • 300 g farina
  • 3 uova
  • 1 cucchiaino di olio di oliva
Ripieno
  • 700 g patate pelate e a pezzi (2 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 20 g di olio di oliva
  • 1 spicchio di aglio mondato
  • 250 g di scampi sgusciati e a pezzi
  • 1 mazzetto di prezzemolo tritato
  • 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
Condimento e termine della preparazione
  • 20 g di olio di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 250 g di scampi sgusciati
  • 50 g di spumante
  • 100 g di latte
Terminare la preparazione
  • 1 tartufo nero fresco piccolo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 532.6 mg
Białko 27.7 g
Kalorie 2036.3 kJ / 486.7 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 61.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...