Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina
- 3 uova
- 1 cucchiaino di olio di oliva
Ripieno
- 700 g patate, pelate e a pezzi (2 cm)
- 1000 g di acqua
- 20 g di olio di oliva
- 1 spicchio di aglio mondato
- 250 g di scampi sgusciati e a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo tritato
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Condimento e termine della preparazione
- 20 g di olio di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di scampi sgusciati
- 50 g di spumante
- 100 g di latte
Terminare la preparazione
- 1 tartufo nero fresco piccolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2036.3 kJ / 486.7 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 532.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet mignon con porcini e castagne
1h 30min
Bauletti di carne triestini
1h
Bavette con scampi all'arancia
15min
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4h
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5h 30min
Costolette di agnello in crosta
2h 30 min
Paccheri filanti al gratin
1h 35 min
Crema di patate con polpo
1h
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro
2h
Linguine con scampi al limone
20 min
Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
55min