Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crispedduzzi
- 500 g di latte intero
- 25 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi q.b. per friggere
Ripieno
- 400 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 150 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- zucchero a velo q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ai cicinielli
1 Std. 45 Min
Granita al caffè
8 Std. 20 Min
Cornetti semintegrali ripieni
1 Std. 15 Min
Calzoncini con i ceci
2 Std. 15 Min
Granita di mandorle e caffè con panna
6 Std. 20 Min
Pescestocco alla messinese
30 Min
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Cullurielli cosentini
4 Std. 30 Min
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2h 50min
Brioche col tuppo
3h 30min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min