Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crispedduzzi
- 500 g di latte intero
- 25 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi q.b. per friggere
Ripieno
- 400 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 150 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- zucchero a velo q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Frittelle di zucca
1 godz. 25 min
Taralli al limoncello
45 Min
Arancini di riso
3h 5min
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Granita al limone
15 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Risotto seitan e funghi
40 Min
Sfinci siciliane
2h 30 min
Brioche col tuppo
3h 30min
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2h 50 min