Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 50 g di ricotta
- 500 g di farina di semola
- 10 g di sale
- 10 acciughe sotto sale, lavate e asciugate, a pezzi
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Arancini di riso
3h 5min
Chiacchiere salate
55 min
Polpette di riso
Brak ocen
Cassatelle pasquali
2 Std. 50 Min
Teste di turco
4h 30min
Crispedduzzi calabresi
1 godz. 5 min
Vastedda cu sammucu di Troina
2 Std. 30 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min
Panelle
1 Std. 25 Min
Crocchette di patate
1 Std. 10 Min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min