Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 5 g di lievito di birra fresco
- 50 g di acqua
- 50 g di olio di semi di mais
- 100 g di Marsala
- 500 g di farina tipo 00
- 25 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 2 uova
Ripieno
- 150 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 500 g di ricotta, preferibilmente di pecora, scolata dal siero
- 100 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 627 kJ / 150 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sfinciuni
3h 30min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2h 30min
Ravioli dolci fritti
1h
Ravioli di ricotta
1h 35 min.
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Sfincione favarese
3h
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Panelle
1h 25min
Sfinci siciliane
2h 30min