Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 350 g di acqua
- 80 g di strutto + q.b.
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (13 g)
- 10 g di zucchero
- olio extravergine di oliva q.b.
- 600 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- fiori di sambuco essiccati, a piacere
- 5 uova
- 500 g di salame a fette sottili
- 500 g di Tuma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 10991 kJ / 628 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 38.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci
1 godz. 20 min
Cassatelle pasquali
2hod. 50min
Granita di gelsi
15min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Conserva di melanzane
1h 30min
Sfinci siciliani salati
3 Std. 30 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min
Rame di Napoli
3h
Rosticceria siciliana
2 godz.
Brioches siciliane
3 godz. 15 min
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min