Ravioli di ricotta
TM31 TM5 TM6

Ravioli di ricotta

4.0 (20 ocen)

Składniki

Pasta

  • 40 g di acqua
  • 10 g di Marsala
  • 2 uova
  • 80 g di zucchero
  • 80 g di burro morbido
  • 380 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 1 pizzico di sale

Ripieno

  • 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
  • 50 g di zucchero
  • 100 g di cioccolato al latte, in scaglie o gocce

Terminare la preparazione

  • olio per frittura
  • zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1234 kJ / 295 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy