Wersje kompatybilne
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di farina per torte
- 30 g di zucchero
- 40 g di strutto
- 80 g di Marsala secco
- 1 pizzico di sale
- 300 - 400 g di olio per frittura
Ripieno
- 150 g di zucchero
- 3 - 4 pezzi di scorza d'arancia
- 500 g di ricotta
- 100 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5.18 g
- Węglowodany
- 25.28 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1h 35 min
Cannolo scomposto
3h
Limoni di frolla ripieni
1h 30min
Minnuzze di Sant'Agata
7 Std. 30 Min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Cassatelle pasquali
2 Std. 50 Min
Cannoli alla crema Chantilly
1 godz. 5 min
Bicchierini di cassata
30min
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Cannolo siciliano scomposto
30min
Mattonelle con crema di ricotta
8h 50min
Sfinci siciliane
2h 30 min