Wersje kompatybilne
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di farina per torte
- 30 g di zucchero
- 40 g di strutto
- 80 g di Marsala secco
- 1 pizzico di sale
- 300 - 400 g di olio per frittura
Ripieno
- 150 g di zucchero
- 3 - 4 pezzi di scorza d'arancia
- 500 g di ricotta
- 100 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5.18 g
- Węglowodany
- 25.28 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Panelle
1h 25min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Minnuzze di Sant'Agata
7 Std. 30 Min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Cannolo siciliano scomposto
30min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Torta ricotta e pistacchio
8 Std.
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2h 50min
Cannolo scomposto
3h