Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- burro q.b.
- latte intero q.b.
- 330 g di farina tipo 00
- 4 uova (da 60 g)
- 30 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
Crema al caffè e mascarpone
- 200 g di zucchero
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 700 g di mascarpone
- 60 g di caffè espresso freddo
Terminare la preparazione
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2954 kJ / 706 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1 Std.
Torta ai tre cioccolati
5h 20min
Delizia alla fragola di Plougastel
4 godz. 55 min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55min
Maxi cannoncino ripieno
6h 30min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Torta cappuccino
2 Std.
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 Min
Torta alle 3 mousse
5h 30 min
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7h
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20min