Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta choux come da Libro "Le mie ricette con Bimby"
- 2 tuorli
- 90 g di zucchero
- 50 g di succo di limone
- 40 g di fecola di patate
- 40 g di burro
- 15 g di scorza di limone, preferibilmente biologica
- 260 g di latte intero
- 1 uovo
- 50 g di limoncello
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 godz.
Zucchero a velo
5min
Crema pasticcera
15min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Profiteroles
2h
Glassa di zucchero
10min
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Diplomatica
3h 30min
Cannolo scomposto
3h