Scarcella di pasqua ripiena
TM31 TM5

Scarcella di pasqua ripiena

4.6 (22 oceny)

Składniki

Pasta di mandorle

  • 200 g di mandorle pelate
  • 200 g zucchero
  • 50 g di limoncello
    lub 50 g di liquore Strega

Pasta frolla

  • 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 200 g di zucchero
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 3 uova
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 bustina di zucchero vanigliato
  • 150 g di confettura di ciliegie
    lub 100 g di confettura di amarene

Glassa per copertura

  • 400 g di zucchero
  • 2 albumi a temperatura ambiente
  • 6 gocce di limone
  • 1 - 2 cucchiai di codette colorate

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
2590 kJ / 619 kcal
Białko
11.1 g
Węglowodany
104.7 g
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy