Scarcella di pasqua ripiena

Scarcella di pasqua ripiena

4.7 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 pezzi

Składniki

Pasta di mandorle
  • 200 g di mandorle pelate
  • 200 g zucchero
  • 50 g di limoncello
    50 g di liquore, Strega
Pasta frolla
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 200 g zucchero
  • 100 g olio extravergine di oliva
  • 3 uova
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 bustina di zucchero vanigliato (opcjonalnie)
  • 150 g di confettura di ciliegie
    100 g di confettura, di amarene
Glassa per copertura
  • 400 g zucchero
  • 2 albumi a temperatura ambiente
  • 6 gocce di limone
  • 1 - 2 cucchiai di codette colorate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 11.1 g
Kalorie 2590 kJ / 619 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 104.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...