Scarcella di pasqua ripiena

Scarcella di pasqua ripiena

4.7 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 pezzi

Składniki

Pasta di mandorle
  • di mandorle pelate
    200 g
  • zucchero
    200 g
  • di limoncello
    50 g
    50 g di liquore, Strega
Pasta frolla
  • di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
    500 g
  • di zucchero
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    100 g
  • uova
    3
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ bustina
  • di zucchero vanigliato (opcjonalnie)
    1 bustina
  • di confettura di ciliegie
    150 g
    100 g di confettura, di amarene
Glassa per copertura
  • di zucchero
    400 g
  • albumi a temperatura ambiente
    2
  • di limone
    6 gocce
  • di codette colorate
    1 - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 619 kcal / 2590 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 104.7 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...