Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ravioli
- 180 g di acqua
- 450 g di farina di semola di grano duro
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 500 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
- 30 g di zucchero
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli di ricotta
2óra
Chiacchiere
1h 35min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1h 20min
Panini al pollo (Banh mi)
4h
Ravioli dolci di castagne
1j 10 menit
Pasta di mandorle
Brak ocen
Ravioli di ricotta
1h 35min
Ravioli ricotta e spinaci
10h
Bomboloni salati
3óra 20p
Piccole cassatine al forno
2óra
Ciambelle di Carnevale
4óra 5p
Pasta fresca senza uova
1h 35min