Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ravioli
- 180 g di acqua
- 450 g di farina di semola di grano duro
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 500 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
- 30 g di zucchero
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli di zucca e timo in brodo di agnello
8 Std. 50 Min
Baci di dama calabresi
1 godz.
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Ravioli di ricotta
2 godz.
Ravioli dolci fritti
1 godz.
Fave al guanciale
35min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1h 50min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1 godz. 20 min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 godz. 20 min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min