Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 60 di vino bianco
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 uovo
- 60 g di zucchero
- 50 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 200 g di mandorle pelate e tostate
- 130 g di zucchero
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- scorza di mandarino, biologico essiccata (vedere varianti) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45min
Pizza rustica lucana
1h 15min
Calzone
2 Std. 50 Min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Pasta Choux
2h
Pastella per fritti
1h
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Bocconotto
2h
Tortine all'arancia e cioccolato
2h
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55 Min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min