Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 60 di vino bianco
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 uovo
- 60 g di zucchero
- 50 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 200 g di mandorle pelate e tostate
- 130 g di zucchero
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- scorza di mandarino, biologico essiccata (vedere varianti) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Cassata di Sulmona
3 Std. 30 Min
Struffoli
1h
Pastiera fiori d'arancio
12小时
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Piccole pastiere
2 Std.
Ravioli lucani
1h
Pastiera
15 Std.
Cavatelli
1h 30min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min