Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 250 g di farina di mais bramata
- 1950 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 10 g di olio extravergine di oliva
Spinaci filanti
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 125 g di formaggio Asiago a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
-
500
g di foglie di spinaci freschi, lavati
lub 500 g di spinaci in foglia surgelati - 50 g di cipolla a pezzi
- ½ spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale - 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Sód
- 2.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di bietole, patate e cipolla
55min
Frittata di spinaci al forno
45min
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Pasta al forno con cavolfiori e scamorza
1h 15min
Focaccia spinaci e olive
1h 30min
Finocchi ripieni
1h
Mini quiche al radicchio
1 Std. 10 Min
Pizzette di melanzane
40min
Piccoli strudel ai friarielli e salsiccia
1h 20min
Patate gratinate al Gorgonzola
40min
Tortino di fagiolini e patate
1h 30min
Frittata broccoli e prosciutto
35min