Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
- 100 g di cipolla rossa di Tropea a fettine
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
- 30 g di passata di pomodoro
- 3 foglie di basilico fresche
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 240 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2381 kJ / 569 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1h 30min
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Penne al sugo di calamari
40min
Linguine ai gamberoni
30min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Penne al ragù di polpo
1h
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35min
Polpo in rosso
35min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Linguine con scampi al limone
20min
Pasta risottata alle vongole
1h