Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g di formaggio Bagoss a pezzi (2-3 cm)
lub 150 g di formaggio tipo Bitto a pezzi (2-3 cm) - 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
-
400
g di passata di pomodoro
lub 400 g di polpa di pomodoro - 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca corta tipo penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3056.4 kJ / 730 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 623.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 dk
Mezze maniche affumicate
25 min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 dk
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Pasta feta e pomodorini
30 Min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1sa
Spaghetti pomodoro e speck
35 dk
Spaghetti all'amatriciana
35 dk