Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 10 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
Pastina e pollo
- 150 g di carote a pezzi
- 150 g di porri a pezzi
- 30 g di olio di oliva
- 400 g di petto di pollo, a dadini (3 cm)
-
1
cucchiaio colmo di dado per brodo di pollo
lub 1 dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo) - 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di piselli surgelati
- 250 g di pasta corta a piacere per minestre, tipo risoni
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di piselli spezzati
1 Std.
Zuppa di piselli secchi
1 Std. 25 Min
Pastina in brodo di carne con ricotta (7-9 mesi)
20 Min
Zuppa di piselli spezzati e prosciutto
1 Std. 25 Min
Spaghetti al tonno
40 Min
Pipette primaverili
45 Min
Terrine di pollo e patate (per 2 persone)
50 Min
Zuppa di funghi e tacchino con verdure
45 Min
Pasta in brodo
35 dk
Antica minestra ai broccoletti
45 Min
Cotoletta alla milanese
1 Std.