Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di vino rosso, tipo primitivo
- 2 chiodi di garofano
- 2 foglie di alloro fresche, lavate (o secche)
- 1 cucchiaino di sale
- 1000 g di salsiccia, tipo a punta di coltello
- 10 g di burro
- 10 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2213 kJ / 526 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo in umido ai funghi
50min
Pollo alla cacciatora
50min
Cosce di pollo piccanti
1 Std. 50 Min
Salsiccia, patate e broccoli sottovuoto
3h 55min
Pollo al limone
50min
Salsiccia e cardoncelli
55min
Pollo speziato al limone
40min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35min
Salsiccia, zucca e patate con salsa
50min
Broccoli e salsiccia
30min
Vitello alla pizzaiola
35min
Patate novelle al burro e erbe
50min