Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (solo la parte colorata)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso senza semi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di scampi puliti (peso da interi 800 g circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 160 g di pasta secca tipo bavette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2711 kJ / 648 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli con ripieno di pesce
1h 30 min
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1 Std. 5 Min
Spaghetti al polpo
1h 10min
Linguine ai gamberoni
30min
Astice in bella vista
1h 15min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Penne al ragù di polpo
1u.
Paccheri zucca e gamberoni
50min
Bavette con scampi all'arancia
15min
Cavatelli ai frutti di mare
1u.
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Spaghetti cozze e gamberi
25min