Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- ½ bustina di zafferano in polvere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 250 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1000 g di cozze fresche pulite e spurgate
- 4 fette di pane pugliese
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55min
Linguine ai gamberoni
30 min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Cozze al vino bianco
40 min
Sarde a beccafico
35min
Linguine al nero di seppia
45 min
Polpetti all'inferno
40 min
Agnello al vino
40 min
Cozze alla Medoc
50min
Zuppetta di crostacei
40 min
Cozze allo zafferano
55min
Pesce spada al salmoriglio
5 min