Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte intero
- 100 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di strutto
- 1 uovo
Ripieno
- 300 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 50 g di ricotta salata a pezzi
- 150 g di salsiccia di maiale spellata, a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 2 uova sode a fette
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Parigina
3 Std. 30 Min
Gattò di patate
1h 30min
Pizza rustica lucana
1h 15min
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Focaccia ai friarielli
2h 15min
Sartù di riso
1 Std. 25 Min
Tortano speck e fontina
2h
Pizzo Salentino con la gialletta
3 Std. 30 Min
Brioche ai peperoni
2h 45min