Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino colmo di sale
Farcitura
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 60 - 80 g di peperone giallo a cubetti (1 cm)
- 60 - 80 g di peperone rosso a cubetti (1 cm)
- 500 g di funghi champignon puliti a fette sottili
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 2 peperoncini piccanti freschi senza semi
- 20 g di latte per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Calzoni vegetariani
1 Std. 50 Min
Focaccia con patate e rosmarino
2 Std. 35 Min
Focaccia con salsiccia
1 Std. 50 Min
Calzone
2h 50min
Pasticcio altamurano
3h 30min
Focaccia ai friarielli
2小时 15 分钟
Focaccia a sorpresa
2 Std.
Focaccia di patate
2h 50min
Fagotto napoletano
2小时 15 分钟
Focaccia alle melanzane
1 Std. 50 Min