Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base biscotto
- 110 g di biscotti, tipo digestive
- 110 g di cialde per cannoli a pezzi
- 80 g di burro morbido
Crema
- 200 g di panna (30-40% di grassi), fredda
- 400 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 150 g di zucchero di canna
- 30 g di gocce di cioccolato
- 80 g di cialde per cannoli spezzettate
Terminare la preparazione
- 300 g di panna (30-40% di grassi), fredda
- 3 cialde per cannoli mignon
- 40 g di pistacchi tritati
- 1 - 5 ciliegie candite
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2736 kJ / 654 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Cannolo scomposto
3h
Minnuzze di Sant'Agata
7h 30min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Cheesecake pistacchio e caffè
7h 30min
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1 Std.
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15 min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Rame di Napoli
3h
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15 min
Crostata morbida al cioccolato
2u. 40min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 Std.