Cheesecake al cannolo siciliano

Cheesecake al cannolo siciliano

4.2 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 55 min
8 porzioni

Składniki

Base biscotto
  • 110 g di biscotti, tipo digestive
  • 110 g di cialde per cannoli a pezzi
  • 80 g di burro morbido
Crema
  • 200 g di panna (30-40% di grassi) fredda
  • 400 g di ricotta di pecora ben scolata dal siero
  • 150 g di zucchero di canna
  • 30 g di gocce di cioccolato
  • 80 g di cialde per cannoli spezzettate
Terminare la preparazione
  • 300 g di panna (30-40% di grassi) fredda
  • 3 cialde per cannoli mignon
  • 40 g di pistacchi tritati
  • 1 - 5 ciliegie candite

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9.7 g
Kalorie 2736 kJ / 654 kcal
Tłuszcz 42.2 g
Węglowodany 58.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...