Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 570 g di acqua
- 220 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 650 g di farina tipo 00
- 150 g di latte intero
-
100
g di zucchero
lub 100 g di miele -
50
g di strutto
lub 50 g di olio di oliva - 2 uova
- 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 1 cucchiaino di semi di anice
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1271.1 kJ / 290.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 6.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di semola
6h 40 min
Pizza alla romana
1 Std. 40 Min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4 godz. 30 min
Crema spalmabile ai 4 formaggi
15 Min
Pane senza lievito
19 Std.
Focaccine con cipolle caramellate
3 Std. 40 Min
Focaccia ai 4 formaggi
45min
Panzerotti romani
1 Std. 10 Min
Presnitz
2 Std.
Focaccia con kefir
12 godz.
Crostata fragole e ricotta (senza zucchero)
2 Std.
Torta salata con bucce di patate
2 Std. 30 Min