Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 570 g di acqua
- 220 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 650 g di farina tipo 00
- 150 g di latte intero
-
100
g di zucchero
lub 100 g di miele -
50
g di strutto
lub 50 g di olio di oliva - 2 uova
- 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 1 cucchiaino di semi di anice
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1271.1 kJ / 290.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 6.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortine alle mele
1h 30min
Torta salata pasquale
2 Std.
Acuka (Patè di noci e spezie)
10 Min
Biscotti al profumo di arancio
2 Std.
Pizza saporita con uova e spinaci
2 Std. 30 Min
Calzone dolce di ricotta
1u. 40min
Strüdel all'uva
1 Std.
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5ωρ.
Panzerotti romani
1 Std. 10 Min
Budino di ricotta
5h 45min
Farfalle all'uovo
1 Std.
Tagliatelle di nonna Marietta
1 Std.