Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 380 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino colmo di sale
Ripieno
- 100 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita di maiale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- 6 pomodori pelati, sgocciolati e tagliati a filetti
- 150 - 250 g di mozzarella a fettine
- 60 g di pecorino a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1854 kJ / 443.1 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Pitta rustica salentina
1h 40min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Calzone
2 Std. 50 Min
Torta di paccheri in crosta di frutta secca
1h 40min
Pizzo Salentino con la gialletta
3h 30min
Pizza rustica lucana
1 Std. 15 Min
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pasticciotti leccesi
1 Std. 15 Min
Focaccia pugliese
1h 10min
Torta di rose salata
4h 15min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min