Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 150 g di latte
- 150 g di strutto
- 150 g di zucchero
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 500 g di farina tipo 00
- 10 g di ammoniaca per dolci
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Glassa di zucchero
- 200 g zucchero
- 1 albume
- 4 - 5 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 188 kJ / 45 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Rosticceria siciliana
2h
Panelle
1h 25min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Sfincione favarese
3h
Iris siciliani
4 Std. 10 Min
Cassatelle pasquali
2h 50min
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min
Rame di Napoli
3h
Mafalde siciliane
2 Std. 15 Min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Pane siciliano
2 Std. 45 Min
Muffolette
3h