![Dacquoise Dacquoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84025B61-AEF2-450C-9767-8305D01692FB/Derivates/79DBE818-FC5D-4686-8CBF-727189D7F233.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de sucre en poudre
- 20 g de fécule de maïs
- 90 g d'amandes en poudre
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1326.1 kJ / 317 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 44.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Crème pâtissière
15 min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Crème diplomate aux fruits
1j
Crème d'amande
10 min
La dacquoise aux fruits d'été
15 Std. 45 Min
Trianon
3 Std.
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.