![Eclairs façon tarte citron Eclairs façon tarte citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28F4701A-E3EF-4AD0-B004-9981841679AC/Derivates/20E02365-CDF1-4BF5-A9E3-8F3DC8F03B4B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème au citron
- 2 citrons jaunes non traités
- 150 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
La meringue suisse
- 60 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1214.3 kJ / 290.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45 min
Bûchettes à la crème de citron
3h
Meringue italienne
30 Min
Crème pâtissière
15min
Tarte soufflée au citron
3 Std. 35 Min
Tarte au citron
12h
Génoise
50 Min
Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané
1h 25min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45 min
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30 Min
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45min
Tarte au citron meringuée sans œuf
3h