Eclairs façon tarte citron

Eclairs façon tarte citron

3.4 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La crème au citron
  • 2 citrons jaunes non traités
  • 150 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 100 g de beurre doux coupé en morceaux
La meringue suisse
  • 60 g de blancs d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 6.1 g
Kalorie 1214.3 kJ / 290.3 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 29.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...