Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème au citron
- 2 citrons jaunes non traités
- 150 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
La meringue suisse
- 60 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1214.3 kJ / 290.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Macarons au citron
12h
Choux meringués aux fruits de la Passion
2 Std. 45 Min
Choux menthe-chocolat
5 Std. 45 Min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Gâteau au café et à la vanille
5 godz. 15 min
Choux poire-caramel au beurre salé
4h 35min
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15 min
Le macaron caramel
1h 50min
Tarte au citron
12h
Tarte au citron meringuée sans œuf
3h