Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de pralines roses
- 100 g de lait
- 100 g d'eau
- 100 g de beurre, coupé en morceaux (1 cm)
- 15 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 120 g de farine de blé
- 4 œufs
- 390 g de crème liquide entière
- 20 g de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- 160 g de pralin liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 584 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraisier
12h 45min
Paris-brest
3h 10 min.
Crème pâtissière
15min
Génoise
50min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4 Std. 15 Min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Pâte à chou
2h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 godz. 45 min
Tarte tropézienne
3 Std.