![Meringues au café et ganache chocolat-café Meringues au café et ganache chocolat-café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35367E83-7BC9-48F1-8A40-9DF7340AEAA8/Derivates/a9938472-14b9-4017-8958-2ca1732f06b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 5 gouttes d'extrait naturel de café
- 1 c. à café de jus de citron
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao
- 220 g de crème liquide entière
- 1 c. à soupe de café instantané
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1156 kJ / 277 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Eclair au chocolat
1ωρ. 15 λεπτ.
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Briochettes feuilletées
2h 45min
Macarons lapins de Pâques
48h
Mini-saint-honoré
2 godz.
Macarons au café
24 godz.
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2 godz.
Macaron tiramisu
26 Std.
Opéra
24 godz.
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min
Macarons au chocolat
24 godz.
Tarte tropézienne
3h