Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 5 gouttes d'extrait naturel de café
- 1 c. à café de jus de citron
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao
- 220 g de crème liquide entière
- 1 c. à soupe de café instantané
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1156 kJ / 277 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Macarons au citron
12h
Eclairs au gianduja et noisettes
4h 15min
Crème pâtissière
15 Min
Bavarois cerise-pistache
6 godz. 30 min
Dacquoise
40min
Macarons au café
24h
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15min
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Pâte à chou
2 Std.
Tarte tropézienne
3hod.