Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, pour le moule
- 100 g de farine, tamisée de préférence et 1 c. à soupe pour le moule
- 20 g de cacao en poudre non sucré, tamisé de préférence
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 550 g de crème liquide entière (30 % de m.g. au moins)
- 80 g de sucre glace maison
- 400 g de cerises amarena, au sirop (poids net 220 g. Réserver le sirop)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2328 kJ / 554 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3 Std. 30 Min
Crème pâtissière
15min
Génoise
1h 50min
Génoise
50 min
Le rose-framboise
5h
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 godz. 30 min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Génoise au chocolat
45 Min
Forêt-noire
2 godz. 30 min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Tarte tropézienne
3h