Eclairs caramel beurre salé

Eclairs caramel beurre salé

3.1 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
12 pièces

Składniki

Le fondant blanc (la veille)
  • 300 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
La pâte à choux (le jour même)
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
Le crémeux caramel
  • 100 g de sucre en poudre
  • 115 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 60 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 250 g de mascarpone
Le glaçage caramel
  • 50 g de sucre en poudre
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 10 g de beurre demi-sel
  • eau (5-10% du poids du fondant blanc en eau)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 4.3 g
Kalorie 1820 kJ / 433.9 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...