Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à choux (le jour même)
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
Le crémeux caramel
- 100 g de sucre en poudre
- 115 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 250 g de mascarpone
Le glaçage caramel
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de beurre demi-sel
- eau (5-10% du poids du fondant blanc en eau)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1820 kJ / 433.9 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
Alternatywne przepisy
Mousse au caramel salé
4h 30 min
Omelette norvégienne revisitée
5h
Choux meringués aux fruits de la Passion
2 Std. 45 Min
Religieuses au café
3 godz. 45 min
Choux amarena
1h 25min
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12h 30min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 Std. 35 Min
Macarons au café
24h
Eclairs façon tarte citron
1h 15 min
Le macaron caramel
1h 50 min
Tarte au citron
12h
Tarte au citron meringuée sans œuf
3h