Eclairs caramel beurre salé

Eclairs caramel beurre salé

3.1 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
12 pièces

Składniki

Le fondant blanc (la veille)
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'eau
    100 g
La pâte à choux (le jour même)
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
Le crémeux caramel
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    115 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    60 g
  • de mascarpone
    250 g
Le glaçage caramel
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • de beurre demi-sel
    10 g
  • eau (5-10% du poids du fondant blanc en eau)

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 433.9 kcal / 1820 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...