Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au café
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de lait
- 2 c. à café de café instantané
- 2 œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 80 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
Le biscuit roulé
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1299.6 kJ / 310.1 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3sa
Bûche de Noël façon forêt-noire
2j 30 menit
Bûche roulée noisette-café
1j 20 menit
Génoise
50 menit
Bûche roulée vanille-chocolat
2j
Crème pâtissière
15min
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3sa
Bûche chocolat-cassis
1 Std. 45 Min
Forêt-noire aux cerises amarena
5h
Génoise aux fraises et son coulis
1 Std. 15 Min
Moka
1 Std. 15 Min