Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au café
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de lait
- 2 c. à café de café instantané
- 2 œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 80 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
Le biscuit roulé
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1299.6 kJ / 310.1 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Bûche express au praliné
45min
Bûche roulée noisette-café
1h 20min
Minibûche cerise amarena
40min
Bûche soyeuse enneigée
4h 35min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13 godz.
Bûche royale
3h 50min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3 godz.
Moka
1h 15min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30min
Forêt-noire
2h 30min