Eclairs choco-café

Eclairs choco-café

3.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz.
12 pièces

Składniki

Le fondant blanc (la veille)
  • 300 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
La pâte à choux (le jour même)
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La ganache montée choco-café
  • 100 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • ½ c. à café de café instantané
  • eau (5-10% du poids du fondant blanc en eau)
  • 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièces

Białko 4.7 g
Kalorie 1428.3 kJ / 340.7 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...