Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe

Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe

4.8 188 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 600 g ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
  • 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 80 - 100 g masła, niesolonego
  • 1 - 2 łyżeczki tymianku, świeżego
    1 łyżeczka tymianku, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 8 g
Kalorie 1596 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...