Wersje kompatybilne
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 600 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
- 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 80 - 100 g masła, niesolonego
-
1 - 2
łyżeczki tymianku, świeżego
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1596 kJ / 382 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30min
Kalafior z purée z groszku
40min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 Std.
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 Min