Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe

Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe

4.8 175 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    500 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę
    600 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    200 g
  • boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
    8 - 16 plastrów
  • masła, niesolonego
    80 - 100 g
  • tymianku, świeżego
    1 - 2 łyżeczki
    1 łyżeczka tymianku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 382 kcal / 1596 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...