Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
TM5 TM6

Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe

4.8 (170 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
  • 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 80 - 100 g masła, niesolonego
  • 1 - 2 łyżeczki tymianku, świeżego
    lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1596 kJ / 382 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy