
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę600 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej200 g
-
boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry8 - 16 plastrów
-
masła, niesolonego80 - 100 g
-
tymianku, świeżego1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
382 kcal /
1596 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 godz.
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min