Tajskie curry z kurczaka z ryżem

Tajskie curry z kurczaka z ryżem

3.4 98 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Ryż
  • wody
    1300 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    25 g
    25 g masła
  • ryżu basmati
    300 g
Curry z kurczaka
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 - 100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • oleju
    30 g
  • czerwonej pasty curry
    50 - 100 g
  • mleczka kokosowego
    200 g
  • wody
    200 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    400 g
  • marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
    100 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kawałki
    600 g
  • zielonego groszku, mrożonego
    150 g
  • kolendry, świeżej tylko liście, do dekoracji
    2 - 3 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 685 kcal / 2862 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 84 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 536 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...