Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
TM5 TM6

Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem

4.4 (47 ocen)

Składniki

Bitki wołowe

  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
  • 1 łyżeczka ziaren białego pieprzu
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 600 g wołowiny, udźca, pokrojonego w 1 cm plastry (delikatnie rozbite)
  • 50 g wina białego, wytrawnego
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka bulionu wołowego
  • 200 g śmietany, 30% tłuszczu, 30% tłuszczu
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Szpinak

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 400 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g mąki pszennej
  • 100 g mleka
  • 10 g białego octu winnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2806 kJ / 670 kcal
Białko
37.9 g
Węglowodany
20.1 g
Tłuszcz
49.7 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy