
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bitki wołowe
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
- 1 łyżeczka ziaren białego pieprzu
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wołowiny, udźca, pokrojonego w 1 cm plastry (delikatnie rozbite)
- 50 g wina białego, wytrawnego
- 100 g wody
- 1 łyżeczka bulionu wołowego
- 200 g śmietany, 30% tłuszczu, 30% tłuszczu
- 20 g mąki pszennej
- 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Szpinak
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oleju rzepakowego
- 400 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- ½ łyżeczki soli
- 50 g mąki pszennej
- 100 g mleka
- 10 g białego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2806 kJ / 670 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 49.7 g
- Błonnik
- 3.2 g