
Urządzenia i Akcesoria
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Bitki wołowe
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu białego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 g wołowiny udźca, pokrojonego w 1 cm plastry (delikatnie rozbite)
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
100 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej
-
1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Szpinak
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
400 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
½ łyżeczki soli
-
50 g mąki pszennej
-
100 g mleka
-
10 g białego octu winnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
734.5 kcal /
3073 kJ
Białko
39.6 g
Tłuszcz
55 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
28.6 g
Sód
643.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZMYSŁOWE MOMENTY
7 Przepisów
Polska
Polska