
Urządzenia i Akcesoria
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 - 100 g
-
ząbek czosnku1
-
ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry400 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
masła20 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
mleka100 g
-
przepiórcze jajka4
-
chrzanu, tartego ze słoika40 g
-
kwaśnej śmietany 18% tłuszczu150 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego20 - 30 g
-
kawioru np. z jesiotra4 łyżeczki
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.2 kcal /
1938.2 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
25.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Sód
452.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska