![Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5625532B-3050-4EDD-BF59-BAEBB08BF7AF/Derivates/04A826F3-11FA-4E27-8371-20EC08CAA0F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
- 20 g oleju rzepakowego
- 20 g masła
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszoną - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g mleka
- 4 przepiórcze jajka
- 40 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 4 łyżeczki kawioru, np. z jesiotra
- 4 łyżeczki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1938.2 kJ / 463.2 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 452.7 mg