Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
TM5 TM6

Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym

4.7 (17 ocen )

Składniki

  • 80 - 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych w 2 mm plastry
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g masła
  • 4 przepiórcze jaja
  • 40 g chrzanu, tartego, ze słoika
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki kawioru z jesiotra
  • 4 łyżeczki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1975 kJ / 471 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
29.2 g
Tłuszcz
37.8 g
Cholesterol
139.1 mg
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie