Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym

Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym

4.4 417 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 80 - 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 20 g masła
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g mleka
  • 4 przepiórcze jajka
  • 40 g chrzanu, tartego ze słoika
  • 150 g kwaśnej śmietany 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 - 30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 4 łyżeczki kawioru np. z jesiotra
  • 4 łyżeczki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 452.7 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1938.2 kJ / 463.2 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...