
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 2 mm plastry
- 30 g oleju rzepakowego
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszoną - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 1 ząbek czosnku
- 30 g masła
- 4 przepiórcze jaja
- 40 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki kawioru z jesiotra
- 4 łyżeczki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1975 kJ / 471 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 3 g