
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 250 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 20 g jogurtu naturalnego
- 600 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 200 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 200 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 1 pęczek zielonych szparagów, bez twardych końców (ok. 330 g)
- kostki lodu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1248.7 kJ / 298.3 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywa gotowane na parze
35 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 godz.
Cytrynowa brukselka
20 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 godz.
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min