Parowane warzywa z parmezanowym dipem
TM5 TM6

Parowane warzywa z parmezanowym dipem

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • 20 g jogurtu naturalnego
  • 600 g wody
  • 200 g marchewki, pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 200 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
  • 200 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
  • 1 pęczek zielonych szparagów, bez twardych końców (ok. 330 g)
  • kostki lodu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1248.7 kJ / 298.3 kcal
Białko
18.5 g
Węglowodany
15.9 g
Tłuszcz
20.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie