Parowane warzywa z parmezanowym dipem

Parowane warzywa z parmezanowym dipem

4.3 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 20 g jogurtu naturalnego
  • 600 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 200 g różyczek kalafiora pokrojonych na 2,5 cm kawałki
  • 200 g różyczek brokułu pokrojonych na 2,5 cm kawałki
  • 1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)
  • kostki lodu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 772.3 mg
Białko 18.5 g
Kalorie 1248.7 kJ / 298.3 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...