Urządzenia i Akcesoria
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
250 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
20 g jogurtu naturalnego
-
600 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
200 g różyczek kalafiora pokrojonych na 2,5 cm kawałki
-
200 g różyczek brokułu pokrojonych na 2,5 cm kawałki
-
1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)
-
kostki lodu
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
772.3 mg
Białko
18.5 g
Kalorie
1248.7 kJ /
298.3 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze pora (450-800 g)
30 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min