Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem

Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem

4.2 318 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 250 g selera naciowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 - 20 g octu jabłkowego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 10 - 15 g miodu
  • 2 szczypty soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • żurawina, suszona do dekoracji

Wartości odżywcze na 6 porcji

Kalorie 902.1 kcal / 3776.7 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 71.4 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 12.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...