
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g selera naciowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
15 - 20 g octu jabłkowego
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 - 15 g miodu
-
2 szczypty soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
żurawina, suszona do dekoracji
Wartości odżywcze na 6 porcji
Kalorie
902.1 kcal /
3776.7 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
71.4 g
Węglowodany
67.7 g
Błonnik
12.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON GRILLOWY
10 Przepisów
Polska
Polska