Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
TM6 TM5

Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną

4.2 (160 ocen)

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 30 g pora, pokrojonego na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 500 g cielęciny, bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 65 g kaszy jaglanej, opłukanej, sparzonej wrzątkiem na sitku
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
708 kJ / 169 kcal
Białko
19.3 g
Węglowodany
18.1 g
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy