Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną

Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną

4.1 165 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    60 g
  • pora pokrojonego na kawałki
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • cielęciny bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki
    500 g
  • wody
    1000 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • lubczyku, suszonego
    1 łyżeczka
  • kaszy jaglanej opłukanej, sparzonej wrzątkiem na sitku
    65 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 169 kcal / 708 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...