
Urządzenia i Akcesoria
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki60 g
-
pora pokrojonego na kawałki30 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
cielęciny bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki500 g
-
wody1000 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
kaszy jaglanej opłukanej, sparzonej wrzątkiem na sitku65 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169 kcal /
708 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
18.1 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska