
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
ryżu długoziarnistego (o czasie gotowania 12-16 min)250 g
-
jajka2
-
marchewki pokrojonej w małą kostkę120 g
-
cukinii pokrojonej w małą kostkę280 g
-
zielonego groszku, mrożonego100 g
-
tuńczyka, w oleju z puszki (waga z zalewą), odsączonego200 g
-
oliwek czarnych lub zielonych, bez pestek, całych lub krojonych100 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych w plastry15 - 20 g
-
mięty, świeżej tylko liście1 gałązka
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
octu (opcjonalnie)1 - 2 łyżki
-
pomidorki cherry przekrojone na pół lub pokrojone w ćwiartki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.7 kcal /
1935.7 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
60.8 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1100.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska